Eerste ‘afzwemmers’ onder Oisterwijkse vrouwen van buitenlandse afkomst vieren hun feestje

OISTERWIJK –  Een Oisterwijks feestje in het nieuwe zwembad van Den Donk: vier dames van een niet-westerse afkomst hebben hun A-diploma gehaald. ,,Binnenkort gaan er nog meer afzwemmen”, meldt Karin Rentmeester van Mentorhulp Oisterwijk.

,,Wat we in 2018 op een Ontmoetingsfeest de dames hebben beloofd, ging in het oude zwembad een jaar later van start. En wel zonder een cent subsidie van de overheid.”

Gemengd zwemmen is voor de vrouwen van buitenlandse afkomst een probleem. In het oude zwembad ging het gordijn ook dicht tijdens de zwemles. ,,In Den Donk hoeft dat niet van ze. Zo vrij voelen ze zich dus al.”

Een van de vier afzwemmers was Malika Aitsaid, die de zwemgroep ook aanstuurt en begeleidt.