Hulpvragen achter de diepvries: Kletstafel in de Jumbo van Oisterwijk van start

OISTERWIJK – Met de diepvries als decor heeft de Kletstafel in de Jumbo van Oisterwijk zijn vuurdoop beleefd.

,,Meteen een mooie opkomst”, laat Karin Rentmeester weten. ,,Zo was er een Turks echtpaar dat op het azc verblijft maar een vluchtelingenstatus heeft gekregen.  We hebben ze kunnen wijzen op allerlei activiteiten waaraan ze in de Oisterwijkse samenleving mee kunnen doen.”

De Kletstafel is een initiatief van Sociaal Huis Oisterwijk, waarin Karin Rentmeester en haar man Eric als sociale ondernemers aan zijn verbonden.

Koffie en koek

Elke maandagavond en donderdagmiddag zitten vrijwilligers in de Jumbo met koffie en koek klaar om hulpvragen te beantwoorden. De Kletstafel komt in de plaats van het Maatschappelijk Inloopspreekuur, dat Mentorhulp Oisterwijk van het echtpaar Rentmeester zes jaar lang in de lucht had.