Mentorhulp

Mentorhulp Oisterwijk, betrouwbaar en dichtbij.

Mentorhulp Oisterwijk is een kleinschalige, laagdrempelige organisatie die zich richt op het bieden van ondersteuning en belangenbehartiging voor mensen met een hulpvraag binnen de gemeente Oisterwijk (Heukelom, Moergestel, Oisterwijk) en Haaren.

Doel

Mentorhulp Oisterwijk wil mensen ontzorgen door ondersteuning en oplossingen te bieden voor hulpvragen op het gebied van wonen, werk, zorg en welzijn. Elke hulpvraag kent bij ons een kleine of grote projectaanpak. Door de problemen te inventariseren, ze tot behapbare proporties terug te brengen, zaken duidelijk op een rij te zetten en indien gewenst de benodigde aanpak te coördineren, de juiste mensen bij elkaar te brengen en gebruik te maken van vrijwilligers, kunnen de kosten voor het oplossen van veel hulpvragen tot een minimum worden beperkt.

Wij werken aan het vergroten van de sociale veerkracht in de directe woonomgeving. Hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig in hun vertrouwde buurt blijven wonen. Iedereen kan bij ons terecht met een hulpvraag. Samen bekijken we hoe die het beste kan worden beantwoord. Ook mantelzorgers kunnen wij ontlasten door het bieden van ondersteuning op maat.

Mensen samenbrengen en weer met elkaar verbinden.
Hulpvragers en hulpbieders bij elkaar brengen.
Eenzame mensen uit hun isolement halen.
Mensen met een beperking een kans geven om te participeren in het dagelijks leven.
Mensen uit de eerstelijnszorg proberen terug te brengen naar de nuldelijnszorg.

De dagelijkse leiding is in handen van zorgmentor Karin Rentmeester. Zelf een geboren en getogen Oisterwijkse en voor veel mensen een bekend gezicht.

Hulpvragen

Elke hulpvraag is een uitdaging voor ons, hoe eenvoudig of juist complex die ook lijkt. Door deze te inventariseren en te coördineren weten wij de juiste mensen bijeen te brengen en vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. Het kostenaspect verliezen wij hierbij nooit uit het oog. Mentorhulp Oisterwijk wil er immers voor iedereen kunnen zijn.

In een persoonlijk, vertrouwelijk gesprek wordt uw hulpvraag besproken waarna de zorgmentor de mogelijkheden inventariseert en een hulpplan op maat voor u maakt. U houdt zelf de regie in handen. Door de coördinerende rol van Mentorhulp Oisterwijk heeft u te maken met slechts één aanspreekpunt waar u met al uw vragen en wensen terecht kunt. Door onze ondersteuning kan de verhuizing van ouderen naar een zorginstelling vaak nog langere tijd worden uitgesteld.

De kracht van Mentorhulp Oisterwijk:

De sterke kanten van onze aanpak zijn dat we zorgen dat i.p.v. alleen zorgen voor, we preventief of in een vroeg stadium vragen inventariseren en prioriteren en daardoor grote zorgvragen en kosten voor hulp of ondersteuning kunnen uitstellen en/of voorkomen. We zijn kleinschalig en staan dicht bij de burgers, we spreken de taal van gewone mensen en zijn in staat snel een vertrouwensrelatie op te bouwen. Wij kunnen een grote diversiteit aan hulpvragen oplossen door gebruik te maken van korte lijnen, creativiteit, mensen motiveren en te verbinden, en te denken in passende oplossingen.

Dienstverlening

Mentorhulp Oisterwijk werkt samen met een scala aan professionals om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen. Dit varieert van een vraag betreffende de gemeente, de woonstichting, hulp in en rondom huis, budgetcoaching, deelname aan activiteiten, tot het vinden van een maatje. Daarnaast werken we samen met vrijwilligers en organisaties zoals:

 

Logo Stichting Oisterwijk Centraal

Logo gemeente Oisterwijk

 

 

 

Logo MZ-MB liggend